Ads 468x60px

Pages

Szultánpogácsa

1396.
HOZZÁVALÓK:
1/4 kg méz,
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
2 tojássárgája,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
késhegynyi fahéj,
szegfűszeg,
1/2 kg liszt
mandula, vagy dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük fel a mézet, és oldjuk fel benne a vajat, majd adjuk hozzá a porcukrot, az egész tojást, a tojássárgákat, a csapott kávéskanálnyi szódabikarbónát, a fahéjat, egy kevés szegfűszeget, és keverjük az egészet nagyon alaposan össze. Tegyük gyúródeszkára a lisztet, és lassan dolgozzuk össze a mézes keverékkel. Gyúrjuk simára, és letakarva pihentessük reggelig. Reggel nyújtsuk ki fél kisujjnyira, és szaggassuk ki. A pogácsákat tegyük liszttel meghintett bádogra, kenjük meg őket felvert tojással. Mindegyikre tegyünk egy kis mandulát, vagy diót. Mérsékelt tűzön süssük ki.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése