Ads 468x60px

Pages

Kakaós csiga

1386.
Jakab Marianna receptje
HOZZÁVALÓK:
3 dkg élesztő,
2 dl + szükség szerint tej,
vaníliáscukor,
60 dkg liszt,
2 tojás,
csipetnyi só,
2 evőkanál olajat,
5 dkg vaj,
porcukor,
kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Futtassuk meg az élesztőt 2 dl, vaníliáscukorral ízesített tejben, majd dolgozzuk össze a liszttel, a tojássárgákkal, csipetnyi sóval, és szükség szerinti mennyiségű tejjel, majd dagasszuk be alaposan. Amikor a tészta már egyenletes, dagasszuk bele az olajat, és kilisztezett edényben a tetejét liszttel meghintve, langyos helyen kelesszük a kétszeresére. Nyújtsuk a megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalapformára, és öntözzük meg a megolvasztott vaj felével, majd hintsük meg porcukorral és kakaóval. Sodorjuk össze úgy, mint a bejglit. Vágjuk fél ujjnyi szeletekre, és az így nyert csigákat fektessük szorosan egymás mellé a lezsírozott sütőlemezen. Öntözzük meg az olvasztott vaj maradékával, és süssük meg. Amikor már majdnem kész, a forró tésztát vegyük ki a sütőből, és öntözzük meg vaníliáscukorral ízesített forró tejjel, majd toljuk vissza, és süssük meg teljesen. A kész csigákat porcukorral meghintve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése