1392.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg h áj,
30 dkg liszt,
25 dkg gesztenyemassza,
1 tojás,
2 tojássárgája,
5 dkg vaníliás porcukor,
2 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk le a h ájat,
és gyúrjuk össze 5 dkg liszttel. Formázzuk téglalap alakúra, és tegyük h űtőszekrénybe.
A maradék liszttel gyúrjunk közepes keménységű tésztát a tojással, a rummal, és
szükséges mennyiségű h ideg, sós vízzel. Takarjuk
le és pih entessük 20 percig. Ezután nyújtsuk
ki a tésztát, majd dolgozzuk bele a h ájat két
szimpla, és két dupla h ajtással. Végül
nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra, és vágjuk fel h áromszög
alakúra. Töltsük meg a lapokat rummal ízesített, tojássárgákkal összekevert
gesztenyemasszával, és sodorjuk kifli alakúra őket. Forró sütőben süssük meg,
és vaníliás porcukorral megh intve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése