Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés hájas kifli

1392.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg háj,
30 dkg liszt,
25 dkg gesztenyemassza,
1 tojás,
2 tojássárgája,
5 dkg vaníliás porcukor,
2 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk le a hájat, és gyúrjuk össze 5 dkg liszttel. Formázzuk téglalap alakúra, és tegyük hűtőszekrénybe. A maradék liszttel gyúrjunk közepes keménységű tésztát a tojással, a rummal, és szükséges mennyiségű hideg, sós vízzel. Takarjuk le és pihentessük 20 percig. Ezután nyújtsuk ki a tésztát, majd dolgozzuk bele a hájat két szimpla, és két dupla hajtással. Végül nyújtsuk ki a tésztát 1 cm vastagságúra, és vágjuk fel háromszög alakúra. Töltsük meg a lapokat rummal ízesített, tojássárgákkal összekevert gesztenyemasszával, és sodorjuk kifli alakúra őket. Forró sütőben süssük meg, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése