Ads 468x60px

Pages

Kányamáli mézes lepény

1394.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg méz,
1 evőkanál tej,
vanília,
reszelt citromhéj,
3 tojás,
38 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
10 dkg porcukor,
dióbél.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el egy mély tálban a mézet a tejjel, kevés tört vaníliával és reszelt citromhéjjal, majd tegyük meleg helyre. Ha átmelegedett, adjuk hozzá a tojássárgákat, a liszt felét, és keverjük az egészet habosra. Ezután adjuk hozzá a kevés tejjel elkevert szódabikarbónát, és a tojások, porcukorral elkevert, keményre vert habját. Keverjük össze óvatosan a maradék liszttel, és öntsük kikent, kilisztezett tepsibe úgy, hogy az hüvelyujjnyi vastagságban legyen kitöltve. Szórjuk meg a tetejét vékonyra vágott dióval, és egyenletes tűznél süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése