Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés édesség

1389.
Bukovics Vendelné receptje
HOZZÁVALÓK:
1 csomag vaníliapuding,
1/2 l tej,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag gesztenyemassza,
5 dkg vaj,
1/2 dl rum,
1 pohár tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a vaníliapudingot a vaníliáscukorral dúsítva, és a rummal ízesítve. Hűtsük ki, és ha megdermedt, kis merőkanállal merjünk belőle félgömböket, egy lapos porcelántálra egymás mellé borítva. Keverjük ki a gesztenyemasszát a vajjal, és ízesítsük ízlés szerint rummal. Krumplinyomóval nyomjuk rá a félgömbökre, a tetejükre pedig tegyünk tejszínhabot, melyet 1-1 szem meggyel díszíthetünk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése