Ads 468x60px

Pages

Fedák-torta (1903)

1468.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg mogyoró,
14 dkg mandula,
1 tojás,
21 dkg porcukor,
6,5 dkg zsemlemorzsa,
4 dkg liszt,
8 tojásfehérje,
a töltelékhez:
14 dkg írósvaj,
14 dkg pirított, tört mogyoró,
20 dkg vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Tizennégy deka mogyorót és mandulát tojásfehérjével finomra törünk, huszonegy deka tört cukorral és tojássárgájával fél óráig keverjük és hat és fél deka finom zsemlemorzsát, négy deka lisztet és nyolc tojáshavát könnyedén hozzáelegyítünk. Két tortalemezen sütjük a keveréket. Ezt másnap kettémetsszük, és mogyorótöltelékkel egybeállítva, rummázzal vonjuk be. A töltelék: tizennégy deka írósvaj, tizennégy deka pirított, tört mogyoró, húsz deka vaníliáscukor. Körülvesszük mogyoróval, mit cukorszörpbe mártottunk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése