1465.
HOZZÁVALÓK:
21 dkg őrölt mandula,
21 dkg porcukor,
6 tojássárgája,
3,5 dkg kiflimorzsa,
9 tojásfeh érje,
vanília-, vagy citromvíz,
3 tábla csokoládé,
befőtt,
cukorfény.
ELKÉSZÍTÉS:
Huszonegy deka duzzasztott (h éjazott)
mandulát, h uszonegy deka porcukrot, h at
tojássárgájával h abosra keverünk. Utána h árom
és fél deka szitált kiflimorzsát és kilenc tojás kemény h avát
adjuk h ozzá, valamint vanília-, vagy
citromvizet. Késh osszúkás, keskeny formákban
megsütjük, melyeket előzőleg vajjal kikentünk, és az egyik részét h árom
tábla reszelt csokoládéval elkevertük. Sülés után befőttel összeállítjuk a két
részt, és a tetejét rózsaszínre festett rum- és citromlével készített
cukorfénnyel bevonjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése