Ads 468x60px

Pages

Mogyorómikádó

1457.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg mogyoró,
2 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
puncskrém
narancsjég.

ELKÉSZÍTÉS:
Tíz dkg mogyorót a sütőben megmelegítünk, a külső héjától megtisztítjuk, megőröljük, azután a mozsárban egészen tésztává törjük; két tojásfehérjével 15 dkg porcukrot habosra keverünk, a mogyorót beletesszük, azután tiszta fehér papírra ujjnyi vastagságúra elkenjük és megsütjük. Ha kivettük a lemezből, deszkára fordítjuk és az alatta lévő papír vízzel, egy kenőtoll segítségével megnedvesítjük. Kissé állni hagyjuk, azután a papírt leválasztva róla, kis fánkszúróval széjjelvagdaljuk, puncskrémmel kettesével összeragasztjuk. A tetejére fél mogyorót téve, narancsjéggel bevonjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése