Ads 468x60px

Pages

Péter-Pál torta

1467.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 kanál vaníliás porcukor,
3 kanál liszt,
1 tábla csokoládé,
a töltelékhez:
12,5 dkg dió,
1/2 dl tejszín,
12,5 dkg vaj,
3,5 kanál vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Hat tojássárgáját hat kanál vaníliás porcukorral habzásig keverünk. Három kanál finomlisztet és egy tábla reszelt csokoládét adunk hozzá és tíz percig keverjük, végül a hat tojásfehérjének keményre vert habját adjuk hozzá. Négy lapot sütünk ebből a mennyiségből. A töltelék elkészítéséhez: 12,5 dkg finomra tört diót leöntünk fél deci forró tejszínnel, míg ez kihűl, elkeverünk 12,5 dkg vajat, 3,5 kanál vaníliás porcukorral szép habosra, és ha a dió kihűlt, a vajhoz keverjük fél óra hosszat. A lapokat megtöltjük vele, és a tortát csokoládémázzal leöntjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése