Ads 468x60px

Pages

Mandulasütemény

1461.
HOZZÁVALÓK:
2 x 25 dkg finomra tört mandula,
2 x 25 dkg cukor,
4 + 2 kanál liszt,
2 x 1/2 kanál citromlé,
tojásfehérje,
8 kanál csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Kétszázötven gramm finomra tört mandulát ugyanannyi cukorral sokáig gyúrva megpuhítunk, azután négy kanál liszttel, fél kanál citromlével és kevés tojásfehérjével, együtt keményre összeállítjuk. Egy ujjnyi vastagon kinyújtjuk. Ez meglévén újabb tésztát készítünk, ugyanannyi mandulával, cukorral és citromlével, tojásfehérjével, de csak két kanál liszttel és nyolc kanál csokoládéval, és ezt is keményre gyúrjuk. Azután a fehér tésztát alul, a barnát felül újra kinyújtjuk, hosszú, keskeny darabokra vagdaljuk, és viaszkkal megkent pléh lemezen megsütjük. Ha félig megsült, fölül fényt adunk a süteménynek azáltal, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verve cukorral vegyítjük, és ezzel megkenve újra sütőbe tesszük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése