1464.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
10 dkg vaj,
2 tojássárgája,
1 kanál porcukor,
csipetnyi só,
1/2 citrom,
a kémh ez:
14 dkg mandula,
20 dkg porcukor,
2 tábla csokoládé,
4 tojásfeh érje.
ELKÉSZÍTÉS:
Tizenöt deka lisztet tíz deka
vajjal, két tojássárgájával, egy kanál porcukorral, csipetnyi sóval, fél citrom
levével tésztává gyúrunk. Jó vékonyra kinyújtjuk, és tepsiben félig megsütjük. Ezalatt
tizennégy deka h éjas mandulát (diót, vagy
mogyorót) megőrölve, h úsz deka porcukrot, két
tábla reszelt csokoládét, négy tojásfeh érjével
egy fazékban fölforralunk folytonos kavarás közben, amíg csak jól meg nem
sűrűsödik. Ekkor a tésztára kenjük egyenletesen, és amíg megszárad, a sütőbe
visszatesszük. Sülés után melegen h osszúkásra
vagdaljuk. Sokáig tarth ató tészta.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése