Ads 468x60px

Pages

Pergelt csokoládészeletek

1464.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
10 dkg vaj,
2 tojássárgája,
1 kanál porcukor,
csipetnyi só,
1/2 citrom,
a kémhez:
14 dkg mandula,
20 dkg porcukor,
2 tábla csokoládé,
4 tojásfehérje.

ELKÉSZÍTÉS:
Tizenöt deka lisztet tíz deka vajjal, két tojássárgájával, egy kanál porcukorral, csipetnyi sóval, fél citrom levével tésztává gyúrunk. Jó vékonyra kinyújtjuk, és tepsiben félig megsütjük. Ezalatt tizennégy deka héjas mandulát (diót, vagy mogyorót) megőrölve, húsz deka porcukrot, két tábla reszelt csokoládét, négy tojásfehérjével egy fazékban fölforralunk folytonos kavarás közben, amíg csak jól meg nem sűrűsödik. Ekkor a tésztára kenjük egyenletesen, és amíg megszárad, a sütőbe visszatesszük. Sülés után melegen hosszúkásra vagdaljuk. Sokáig tartható tészta.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése