1474.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg cukor,
4 citrom,
3 dkg zselatin,
2 tojásfeh érje,
2 dl maraskino.
ELKÉSZÍTÉS:
Háromszáz gramm cukrot egy liter
vízben föloldunk, négy citromnak a levét és egynek a h éját
belevetjük és sűrű szirupot főzünk belőle, melyről ismételten leszedjük a h abot.
Ezalatt h arminc gramm zselatint föloldunk
negyed liter meleg vízben, és két tojásnak félig fölvert h abjával
megtisztítjuk. Ezután tiszta vászonruh án át a
föloldott zselatint a cukorba szűrjük, adunk bele két deci maraskinót, és a
keveréket h űlni h agyjuk.
Most az edényt a keverékkel jégre tesszük, a h abverővel
addig verjük, amíg feh éren h abossá
nem lesz, beleöntjük egy h ideg vízzel
leöblített formába és jégen tartjuk, amíg meg nem kocsonyásodik.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése