Ads 468x60px

Pages

Sárgabaracktorta

1483.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
25 dkg cukor,
6 tojás,
1/4 l tej,
4 kanál rizsliszt,
barackíz,
citrommáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Negyed kiló vajat habosra kavarunk negyed kiló cukorral, és folytonos kavarás közben adunk hozzá hat tojássárgáját, majd lassanként negyed liter hideg tejet töltünk hozzá. Vagy négyszerre adjuk hozzá a tejet, és mindannyiszor adunk bele egy kanál rizslisztet, végül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, melyet kevéssé meglisztezünk. Mennél tovább kavarjuk a tésztát, annál szebb lesz. Egy tortaformát megkenünk vajjal, a tésztát beleöntjük és mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Ha a tészta kihűlt, tüzes késsel kettévágjuk, barackízzel megtöltjük, a két részt újra összeillesztjük, és citromos mázzal vonjuk be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése