1478.
HOZZÁVALÓK:
7 dl ribizke,
42 dkg cukor,
2 citrom,
3,5 dkg vizah ólyag.
ELKÉSZÍTÉS:
Nagy szemű, érett ribizkét
száráról letépünk, levét kinyomjuk, negyvenkét dkg cukorral sárgaréz medencében
négy dl vízzel addig főzzük, míg neh éz
csöppeket vet. Azután h ét dl ribizkét teszünk h ozzá,
azt jól elkeverjük, két citrom levét nyomjuk bele, s kissé kih űtjük.
Ekkor h árom és fél dkg föloldott vizahólyagot
vegyítünk h ozzá, s az egészet tiszta kendőn
áttörjük. Ha nem volna elég világos és átlátszó, a megszűrést megismételjük.
Azután csinos formába öntjük, apróra tört jégre állítjuk, és h a
eléggé megfagyott, tálra borítjuk és föladjuk az asztalra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése