Ads 468x60px

Pages

Ribizkekocsonya

1478.
HOZZÁVALÓK:
7 dl ribizke,
42 dkg cukor,
2 citrom,
3,5 dkg vizahólyag.

ELKÉSZÍTÉS:
Nagy szemű, érett ribizkét száráról letépünk, levét kinyomjuk, negyvenkét dkg cukorral sárgaréz medencében négy dl vízzel addig főzzük, míg nehéz csöppeket vet. Azután hét dl ribizkét teszünk hozzá, azt jól elkeverjük, két citrom levét nyomjuk bele, s kissé kihűtjük. Ekkor három és fél dkg föloldott vizahólyagot vegyítünk hozzá, s az egészet tiszta kendőn áttörjük. Ha nem volna elég világos és átlátszó, a megszűrést megismételjük. Azután csinos formába öntjük, apróra tört jégre állítjuk, és ha eléggé megfagyott, tálra borítjuk és föladjuk az asztalra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése