Ads 468x60px

Pages

Hadajek - örmény puliszka

1487.
HOZZÁVALÓK:
1,5 fertály kupa tej,
2-3 dkg élesztő,
1 fertály kupa vaj,
1 fertály kupa tojás,
só,
cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Fél fertály kupa tejből kovászt keverünk két vagy három deka élesztővel, ha megkelt tálban a következő tésztát készítjük. Egy fertály kupa tejet, egy fertály kupa olvasztott vajat együtt felmelegítünk, de előbb kellően megsózzuk és megcukrozzuk. Ebből finom liszttel meglehetős kemény tésztát csinálunk, azután teszünk hozzá egy fertály kupa tojást összehabarva, a tojásfehérjének szánt felét nem tesszük bele. Ha az egészet jól összevegyítettük rendes kalácstészta keménységűre, beletesszük a kovászt és nagyon jól megdolgozzuk. Ha a tészta elválik a tál oldalától, megkelesztjük, azután vajjal kikent kalácsformába téve újból kelesztjük, végül rendes tűznél egy óráig sütjük. Jól megcukrozva adjuk asztalra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése