1493.
HOZZÁVALÓK:
6 tojásfehérje,
12 dkg vaníliás porcukor,
8 dkg pirított, őrölt mandula,
a töltelékhez:
10 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
2 szelet csokoládé,
7 dkg pirított, őrölt mandula,
5 dkg cukor,
1 narancs.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből, majd adjuk hozzá a vaníliás porcukrot folyamatos verés mellett, végül pedig keverjük bele a gyengén megpirított, és megőrölt mandulát. Jól megvajazott tortapléhen süsünk belőle 3 lapot.
A töltelékhez keverjük habosra a vajat a porcukorral, és a megpuhított csokoládéval. Ezután keverjünk hozzá 5 dkg megpirított, és megőrölt mandulát, végül az 5 dkg cukorból készült cukorszirupot. Töltsük meg a kihűlt tortalapokat, és vonjuk be a torta külsejét is. Végül hintsük meg a maradék őrölt mandulával, és díszítsük narancsszeletekkel.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése