Ads 468x60px

Pages

Mogyorós mézes

1496.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg méz,
3 tojás,
8 dkg vaj,
10 dkg csokoládé,
1 evőkanál vaníliás porcukor,
20 dkg pergelt és őrölt mogyoró,
15 dkg liszt,
ízlés szerint választott lekvár,
cukormáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a mézet a tojássárgákkal, a vajjal, a megpuhított csokoládéval, és a vaníliás porcukorral. Ha kész, adjuk hozzá a pergelt és őrölt mogyorót, a lisztet, és a tojások keményre vert habját. Öntsük ujjnyi vastagon jól megzsírozott és lisztezett tepsibe, és mérsékelt tűznél süssük meg. Miután kihűlt, vágjuk ketté, kenjük meg az egyik felét ízlés szerint választott lekvárral, a másik felét borítsuk rá, és vonjuk be az egészet cukormázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése