Ads 468x60px

Pages

Törtpudding

1492.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg írósvaj,
15 dkg cukor,
15 dkg mandola,
1 citrom,
1 zsemle,
tej,
4 tojás,
4 tojássárgája.

ELKÉSZÍTÉS:
Végy 14 deka írósvajat, 15 deka cukrot és éppen ennyi mandolát; mindegyiket jól törd össze finomra. Ezután egy citromhéja megapríttatik, s ha egy zsemlye héját lereszelted, a zsemlyét áztasd tejbe, azután pedig nyomd ki jól; mindezt már most egy mozsárban törd össze, s tedd egy melencébe, hová nyolc tojássárgáját egymás után ütvén közibe, keverd fél óráig; végre tégy négy tojásfehér habját hozzá; kenj meg egy kasztrólt írósvajjal, tedd a törtet hozzá, s hagyd párolni, azután rája borhab öntendő.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése