1494.
HOZZÁVALÓK:
6 tojásfehérje,
35 dkg porcukor,
1 citrom leve,
a töltelékhez:
15 dkg mogyoró,
2 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
2 szelet főzőcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojásfehérjékből, és keverjük bele a porcukrot, illetve a citrom levét. Vajjal kikent tepsiben kenjük el ujjnyi vastagon, és lassú tűznél szárítsuk meg. Miután kihűlt, tüzes késsel vágjuk kettőbe, vagy háromba, és a legnagyobbat töltsük meg mogyorókrémmel.
A töltelékhez pirítsuk meg gyengén a mogyorót sütőben, dörzsöljük le a héját, és őröljük meg. Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, a vajjal, és a megpuhított főzőcsokoládéval. Keverjük hozzá az őrölt mogyorót, töltsük meg vele a tortát, a tetejét és az oldalát is, hintsük be őrölt mogyoróval, vagy reszelt csokoládéval. Csak egy nap múlva jó!
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése