1494.
HOZZÁVALÓK:
6 tojásfeh érje,
35 dkg porcukor,
1 citrom leve,
a töltelékh ez:
15 dkg mogyoró,
2 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
2 szelet főzőcsokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény h abot
a tojásfeh érjékből, és keverjük bele a
porcukrot, illetve a citrom levét. Vajjal kikent tepsiben kenjük el ujjnyi
vastagon, és lassú tűznél szárítsuk meg. Miután kih űlt,
tüzes késsel vágjuk kettőbe, vagy h áromba, és
a legnagyobbat töltsük meg mogyorókrémmel.
A töltelékh ez
pirítsuk meg gyengén a mogyorót sütőben, dörzsöljük le a h éját,
és őröljük meg. Keverjük h abosra a
tojássárgákat a porcukorral, a vajjal, és a megpuh ított
főzőcsokoládéval. Keverjük h ozzá az őrölt
mogyorót, töltsük meg vele a tortát, a tetejét és az oldalát is, h intsük
be őrölt mogyoróval, vagy reszelt csokoládéval. Csak egy nap múlva jó!
A töltelék
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése