1497.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
10 dkg méz,
1 tojássárgája,
kevés finomra tört vanília,
25 dkg liszt,
a töltelékhez:
4 tojássárgája,
10 dkg méz,
2 evőkanál cukor,
1 marék kiflimorzsa,
reszelt citromhéj,
5 tojásfehérje.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a mézzel, 1 tojássárgájával, kevés finomra tört vaníliával és a liszt felével. Majd adjuk hozzá a liszt másik felét, és gyúrjuk deszkán simára. Hideg helyen (akár mélyhűtőben) pihentessük, amíg elkészül a töltelék.
A töltelékhez keverjük habosra a tojássárgákat a mézzel, és a cukorral. Adjuk hozzá a kiflimorzsát, kevés reszelt citromhéjat, és a tojások keményre vert habját.
Nyújtsuk ki a tésztát dupla késfoknyi vastagságúra, a felével béleljük ki a tepsit, kenjük rá a tölteléket, és a tészta másik felével borítsuk be. Kenjük meg felvert tojással, szórjuk be kristálycukorral, és mérsékelt tűznél süssük meg.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése