1619.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg rizs,
25 dkg cukor,
7 dl fehérbor,
8 dkg vaj vagy margarin,
30 dkg málna vagy eper,
2 dl tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
csipetnyi só,
kevés porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Az átválogatott rizst megmosom, lecsöpögtetem és a borban, egy csipetnyi sóval megfőzöm. Ezután belekeverem a vajat, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, majd alaposan összekeverem. Ha kihűlt, beleteszem a megmosott, lecsöpögtetett gyümölcsöt, és jól behűtöm. Tálalás előtt a felvert tejszínhabbal és néhány szem gyümölccsel díszítve kínálom.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése