1624.
HOZZÁVALÓK:
kb. 25-30 dkg maradék, száraz
kalács,
5 dkg vaj, vagy margarin,
2 tojás,
4 dl tej,
4 evőkanál ízlés szerint
választott lekvár,
5 dkg mazsola.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk a kalácsot egészen vékony
szeletekre, majd a szeleteket kockázzuk fel. A tojást verjük habosra a tejjel,
és adjuk hozzá a lekvárt, a megmosott és leszárazott mazsolát, valamint az
olvasztott, de már nem meleg vajat. A kalácskockákat öntsük le a lekváros-tojásos
tejjel. 15 perc múlva keverjük fel, és öntsük egy kikent kis tepsibe. A
megtöltött tepsit állítsuk bele egy kétujjnyi vízzel telt nagyobb edénybe, és toljuk
az előmelegített forró sütőbe. Legalább 40 percig gőzöljük erős lángon. Akkor van készen, ha a beleszúrt hurkapálcára
már nem tapad a "tészta". A tepsiből borítsuk ki, és négy kockára
vágva azonnal kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése