1624.
HOZZÁVALÓK:
kb. 25-30 dkg maradék, száraz kalács,
5 dkg vaj, vagy margarin,
2 tojás,
4 dl tej,
4 evőkanál ízlés szerint választott lekvár,
5 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk a kalácsot egészen vékony szeletekre, majd a szeleteket kockázzuk fel. A tojást verjük habosra a tejjel, és adjuk hozzá a lekvárt, a megmosott és leszárazott mazsolát, valamint az olvasztott, de már nem meleg vajat. A kalácskockákat öntsük le a lekváros-tojásos tejjel. 15 perc múlva keverjük fel, és öntsük egy kikent kis tepsibe. A megtöltött tepsit állítsuk bele egy kétujjnyi vízzel telt nagyobb edénybe, és toljuk az előmelegített forró sütőbe. Legalább 40 percig gőzöljük erős lángon.  Akkor van készen, ha a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a "tészta". A tepsiből borítsuk ki, és négy kockára vágva azonnal kínáljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése