Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés mignonok

1616.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
20 db gesztenye,
12 dkg darált mandula,
4 tojás,
cukormáz,
olvasztott csokoládé,
gesztenye szemek.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki alaposan a vajat a cukorral, a vaníliáscukorral, és a szemcsésen áttört sült gesztenyével, majd még keverjük pár percig. Végül keverjük hozzá az őrölt mandulát és az egész tojásokat. Kikent, meghintett tepsiben süssünk vastagabb lapot. Sütés után a tésztát magas falú pogácsa- vagy fánkformával szúrjuk ki. Az egyes darabokat villára szúrva mártsuk fehér cukros mázba, a felesleges mázt lecsepegtetve, a bevont mignonokat langyos sütőbe téve, gondosan fényezzük. Helyezzünk a mignonok tetejére egy-egy szem, félig csokoládéba s azután mézbe mártott sült gesztenyét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése