1616.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1/2 csomag vaníliáscukor,
20 db gesztenye,
12 dkg darált mandula,
4 tojás,
cukormáz,
olvasztott csokoládé,
gesztenye szemek.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki alaposan a vajat a
cukorral, a vaníliáscukorral, és a szemcsésen áttört sült gesztenyével, majd még
keverjük pár percig. Végül keverjük hozzá az őrölt mandulát és az egész tojásokat.
Kikent, meghintett tepsiben süssünk vastagabb lapot. Sütés után a tésztát magas
falú pogácsa- vagy fánkformával szúrjuk ki. Az egyes darabokat villára szúrva mártsuk
fehér cukros mázba, a felesleges mázt lecsepegtetve, a bevont mignonokat
langyos sütőbe téve, gondosan fényezzük. Helyezzünk a mignonok tetejére egy-egy
szem, félig csokoládéba s azután mézbe mártott sült gesztenyét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése