Ads 468x60px

Pages

Omlós krémes

1622.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
5 dkg margarin,
4 dkg szalalkáli,
1 db tojás,
1-2 evőkanál tejföl,
1/2 dl tej,
a krémhez:
3 tojás,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
4 evőkanál liszt,
4 dl tej,
8 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A felsorolt hozzávalókból gyúrjunk tésztát, és osszuk két részre. Süssünk belőle 2 lapot, ezeket töltsük meg a krémmel. A krém elkészítéséhez keverjük simára a tojássárgákat, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a tejet. Majd az egészet alaposan simára keverjük, sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket habbá verjük, 8 dkg porcukrot keverünk hozzá, és azt a krémhez vegyítjük. Még melegen a két lap közé kenjük. Csak másnap szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése