Ads 468x60px

Pages

Prelátus torta

1618.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg cukor,
4 tojás,
2 szelet csokoládé,
1/2 csomag vaníliáscukor,
10 dkg darált mandula,
5 dkg darált dió,
2 evőkanál liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
14 dkg vaj,
14 dkg cukor,
2 szelet csokoládé,
1 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot, a tojások sárgájával, a lereszelt csokoládéval és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá a darált mandulát, a darált diót, a liszttel elkevert sütőport és legvégül a tojások keményre vert habját. Tortasütőben süssük, és kihűlés után vágjuk 2-3 részre. A töltelékhez keverjük össze a vajat, a cukorral, a megolvasztott csokoládékkal, és az egész tojással, és kevergessük sokáig. A tortát kevés félretett töltelékkel vonjuk be, s tört mandulával bőven szórjuk be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése