1690.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg gesztenyemassza,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 tojás,
2 evőkanál rizsliszt,
2 csomag vaníliáscukor,
1 púpozott mokkáskanál sütőpor,
1/2 csésze kimagozott és levétől
leszűrt meggybefőtt,
kevés liszt, tojás, és
zsemlemorzsa a bundázáshoz.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a gesztenyemasszát a
felvert, egész tojásokkal, a rizsliszttel, a vaníliáscukorral, a sütőporral és
a vajjal. Formáljunk a masszából nagy diónyi gombócokat, majd mindegyik
közepébe nyomjunk bele egy-egy szem meggyet. Mártsuk lisztbe, felvert tojásba
és zsemlemorzsába, majd a 170 fokra felhevített olajba téve 4-5 perc alatt szép
pirosasbarnára süssük meg. A felesleges olajat csöpögtessük, és azonnal, még melegen
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése