1799.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg étcsokoládé,
4-5 evőkanál kakaópor,
15 dkg kókusz reszelék,
15 dkg háztartási keksz,
3 tojás,
4 dl l tej,
20 dkg cukor,
3 dkg liszt,
3 csomag vaníliáscukor,
1 csomag réteslap,
2 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk fel a csokoládét a tejben, a cukrokkal együtt. A tűzről levéve adjuk hozzá a kókuszt, a morzsára tört kekszet, kakaót és a lisztet, majd keverjük össze alaposan. A tojások sárgáját keverjük a töltelékhez, a fehérjéből verjünk habot, majd a már kihűlt masszába óvatosan forgassuk bele. Fektessünk le egy réteslapot, kenjük meg olvasztott vajjal, tegyük rá a következő réteslapot, majd újra vaj és újra réteslap következik. Töltsük meg a masszával (a végeit feltétlenül hajtsuk be). A rétesek tetejét kenjük meg vajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt hirtelen süssük meg. Néhány percre nyissuk ki a sütő ajtaját - hogy hamarabb lehűljön -, vegyük le a hőfokot 150 fokra, és az ajtót visszahajtva, még 10 percig süssük. Felvágás előtt legalább 15 percig pihentessük. A tetejére szórjunk egy kevés vaníliás porcukrot.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése