1804.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg köles,
15 dkg kókuszreszelék,
1 l tej,
5 dkg margarin,
6 tojás,
14 dkg cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
az öntethez:
1 barack befőtt,
2 dl joghurt,
1 dl tejszín,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliás pudingpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Pirítsuk meg szárazon a sütőben a
kölest a kókuszreszelékkel együtt. Forraljuk fel a tejet a sóval, és a
margarinnal. Adjuk hozzá a köleses kókuszreszelék keverékét. Lassú tűzön fedő
alatt főzzük meg, majd pihentessük 20 percig, és a tepsire szétterítve hűtsük ki.
Keverjük ki a tojások sárgáját a vaníliáscukorral, a fehérjéből pedig a kristálycukorral
verjünk kemény habot. A kihűlt köleshez keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd
óvatosan, két részletben a tojáshabot. Öntsük a tésztát kivajazott, morzsával
megszórt tepsibe. Előmelegített 150 fokos sütőben kb. 1 órán át süssük.
A joghurtos barack öntet
elkészítéséhez csöpögtessük le a barackokat, és kockázzuk fel. Öntsük a levét a
barackra, egy csipetnyi sóval főzzük puhára, és botmixerrel pürésítsük. Keverjünk
a joghurthoz és a tejszínhez vaníliaízű pudingport és a forrásban lévő baracklevet
ezzel sűrítsük be. Forraljuk fel és hűtsük le.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése