1811.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
1 mokkáskanál sütőpor,
a krémhez:
3 dl tej,
2 tojás,
15 dkg cukor,
5 dkg vaníliás krémpor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 dl tejszín,
1/2 csomag zselatin,
2 evőkanál mazsola,
10 dkg cseresznye,
3 evőkanál rum,
5 dkg darált dió,
ízlés szerint választott gyümölcs.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk a tésztához szükséges alapanyagokból kerek piskótát. Áztassuk a mazsolát rumba. A krém elkészítéséhez keverjük a tojások sárgáját a krémporral és kevés tejjel palacsintatészta sűrűségű masszává. A többi tejet forraljuk fel 2 evőkanál cukorral és a vaníliáscukorral. A tojásfehérjékből 2 evőkanál cukorral verjünk kemény habot. A tej felfőzését és a habverést időzítsük egyszerre. A forralt tejet állandó kevergetés mellett keverjük a tojássárgákból készített masszához, és gyenge tűzön főzzük sűrű péppé. Az utolsó fázisban fokozatosan kevergetve adjuk hozzá a tojáshabot, majd vegyük le a tűzről. Amíg hűl, a maradék cukorral verjük fel a tejszínhabot, a zselatinport oldjuk fel 1/2 deci meleg vízben. A hideg sárga krémhez adjuk hozzá a mazsolát, a cukrozott cseresznyét, majd a tejszínhab nagy részét (annyit tegyünk félre belőle, amennyi a díszítéshez kell). A langyosra hűlt zselatint keverjük a krémhez, majd a három lapba vágott tortát töltsük meg ezzel a krémmel, az oldalát és a tetejét is vékonyan vonjuk be vele, majd tegyük hűtőbe. Tálalás előtt az oldalát darált dióval, a tetejét tejszínhabbal és idénygyümölcsökkel díszítsük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése