Ads 468x60px

Pages

Kókuszos kalács

1805.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
1,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
3 evőkanál cukor,
1 tojás,
6 dkg vaj,
1/2 citrom lereszelt héja,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
5 dkg vaj,
8 dkg kókuszreszelék,
5 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kiskanál cukorral, és várjuk meg amíg felhabzik. Adjuk hozzá a liszthez a cukrot, a megolvasztott vajat, a maradék tejet, a tojást, a reszelt citromhéjat és a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk rugalmas tésztává, majd letakarva kelesszük a duplájára. A megkelt tésztát borítsuk gyúródeszkára, majd nyújtsuk 1 cm vastag téglalappá. Kenjük meg az olvasztott vajjal, szórjuk meg a cukorral és a kókuszreszelékkel. A hosszabbik oldalánál kezdve tekerjük fel. Az így kapott tekercset hosszában vágjuk félbe, de az egyik oldalán kb. 2 centit hagyjunk egyben. A két szárat egymás körül tekerjük meg úgy, hogy a vágott felülete legyen mindig kifelé. A két végét hajtsuk a kalács alá, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Pihentessük 1/2 órát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.  Ha a teteje nagyon hamar elkezdene barnulni, akkor fedjük le egy darab alufóliával úgy, hogy a fényes fele legyen alul.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése