1851.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1 tojás,
1 evőkanál barnacukor,
20 dkg liszt,
10 dkg vaj,
a krémhez:
15 dkg cukor,
5 dkg sós vaj,
1/2 dl habtejszín,
20 dkg feketecsokoládé (min. 60 %)
2 dl tejszín,
20 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk tésztává a lisztet a
kockákra vágott hideg vajjal, a barnacukorral, a tojással, és ha szükséges a
víz hozzáadásával. Formázzunk belőle gombócot, csomagoljuk fóliába és tegyük a
hűtőbe minimum 30 percre. Kenjük a tésztát a kivajazott kis tortaformákba, szurkáljuk
meg villával. Ezután tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb. 15 perc
alatt süssük aranybarnára. A cukorból 1/2 deci vízzel, és a habtejszín
hozzáadásával lassú tűzön, állandó kavarás mellett főzzünk karamellt, kb. 15
perc alatt. Ezután vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a sós vajat, és a
karamellt öntsük a tortácskákba. Tegyük hidegre, amíg megdermed. A feketecsokit
gőz fölött olvasszuk fel, adjuk hozzá a tejszínt, és a vajat. A karamellre
öntsük rá a csokiréteget, és hagyjuk kihűlni, fogyasztásig tartsuk hidegen.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése