Ads 468x60px

Pages

Vaníliás pogácsa

1844.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 evőkanál porcukor,
1 tojás,
10 dkg vaj,
1 dl tej,
0,5 dl natúrjoghurt,
vaníliaaroma,
6 dkg mazsola.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a sütőporral elkevert lisztet a porcukorral, a tojással, a vajjal, a langyos tejjel, és a joghurttal. Miután kidolgoztuk ízesítsük a vaníliaaromával, és adjuk hozzá a mazsolát is, majd letakarva 30 percen át pihentessük. Szaggassuk ki a tésztát egy pogácsaszaggatóval, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A pogácsák tetejét kenjük meg felvert tojással és 180 fokos sütőben süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése