1856.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1,5 dl tej,
1 tojássárgája,
1,5 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
5 dkg vaj,
a töltelékhez:
10 dkg cukrozott, sűrített tej,
2 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a lisztet egy nagy tálba,
és közepébe készített mélyedésbe tegyünk 1 kiskanál cukrot, morzsoljuk bele az
élesztőt, és öntsünk rá 1 dl langyos tejet. Ezután a maradék cukorral, tejjel
és a tojássárgájával gyúrjuk lágy tésztává. Amikor a tészta összeállt,
dolgozzuk hozzá a megolvasztott vajat is. Langyos helyen letakarva, kelesszük a
duplájára. Miután megkelt, lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. A
töltelék elkészítéséhez öntsük hozzá a felolvasztott vajhoz a tejet, és közepes
lángon addig forraljuk, amíg sűrű és világos barna nem lesz. A karamellt még
melegen gyorsan simítsuk rá a tészta egyik felére, még mielőtt megdermed.
Hajtsuk rá a tészta másik felét, és egy kicsit sodorjuk át. Vágjunk belőle 2
centis csíkokat, melyeket a két végénél fogva csavarjunk meg. Az így kapott
csavart rudakat tekerjük csiga formába, majd pihentessük 15 percig. Kenjük meg
tojássárgájával, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük szép barnára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése