Ads 468x60px

Pages

Karamellás krémes

1850.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
25 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
10 dkg porcukor,
5 dkg vaj,
1 evőkanál méz,
1 tojás,
1 tojássárgája,
kevés tej,
a vaníliakrémhez:
5 dl tej,
2 csomag vaníliáspuding,
15 dkg porcukor,
1 margarin,
a karamellkrémhez:
6 evőkanál cukor,
5 dl növényi tejszín,
1 teáskanál zselatin,
a mázhoz:
12 dkg porcukor,
2 csomag karamellás pudingpor,
2 evőkanál étolaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a vajjal, a szódabikarbónával, a porcukorral, a mézzel, az egész tojással és a tojásssárgájával. Adjunk hozzá annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Süssünk belőle 2 lapot. A vaníliakrémhez főzzük meg a tejben a pudingot, majd adjunk hozzá 2 dl vizet és a porcukorral elkever margarint. A krémet kenjük rá az egyik lapra. A karamellkrémhez pirítsuk meg a cukrot és engedjük fel 1/2 dl vízzel. Verjük fel a tejszínt kemény habnak, keverjük bele a már kihűlt és besűrűsödött pirított cukrot, és a zselatint. Kenjük a vaníliakrémre, majd helyezzük a tetejére a második lapot. A mázhoz keverjük ki a porcukrot, a karamellás pudingport, az étolajat, és 3-4 evőkanál forró vízzel, és kenjük a tetejére. Csak másnap vágjuk fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése