Ads 468x60px

Pages

Karamellfelfújt

1852.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
3,5 dl tej,
8 dkg cukor,
3 tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a vajból, és a lisztből 3 dl tejjel Besamel-mártást. Pirítsuk meg a cukrot, és hígítsuk fel a maradék tejjel. Addig keverjük a égetett cukros tejet amíg teljesen el nem olvad az égetett cukor. Ezt a már karamellás tejet öntsük a langyos Besamel-mártáshoz, majd keverjük bele a 3 tojássárgáját, és a tojások keményre vert habját. Öntsük a masszát kivajazott, kilisztezett tűzálló tálkákba, melyeket tegyünk egy vízzel teli tepsibe úgy, hogy a tálkákat a víz csak félig lepje el. Előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése