1852.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj,
5 dkg liszt,
3,5 dl tej,
8 dkg cukor,
3 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a vajból, és a
lisztből 3 dl tejjel Besamel-mártást. Pirítsuk meg a cukrot, és hígítsuk fel a
maradék tejjel. Addig keverjük a égetett cukros tejet amíg teljesen el nem
olvad az égetett cukor. Ezt a már karamellás tejet öntsük a langyos Besamel-mártáshoz,
majd keverjük bele a 3 tojássárgáját, és a tojások keményre vert habját. Öntsük
a masszát kivajazott, kilisztezett tűzálló tálkákba, melyeket tegyünk egy
vízzel teli tepsibe úgy, hogy a tálkákat a víz csak félig lepje el.
Előmelegített sütőben körülbelül 25-30 percig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése