Ads 468x60px

Pages

Karamellás almás piskóta

1848.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
8 dkg vaj,
csipetnyi só ,
2 tojás,
1 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
a krémhez:
25 dkg mascarpone,
1,5 dl tejszín,
3 teáskanál porcukor,
1 habfix,
a karamellöntethez:
10 dkg cukor,
1/2 dl tejszín,
1dl tej,
2 dkg vaj,
30 dkg alma,
1/2 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
Óvatosan, egyenletesen karamellizáljunk 5 dkg cukrot, majd a tűzről levéve öntsünk hozzá villával történő kevergetés közben 1/2 deci forró vizet. Addig kevergessük, amíg a karamell teljesen felolvad. Morzsoljuk el a vajat a sütőporral, a szódabikarbónával, 10 dkg cukorral, és a sóval elkevert lisztben. Keverjük el a tejben a vaníliáscukrot, és a tojásokat. A karamellt és a tejet felváltva adjuk a lisztes keverékhez, és dolgozzuk az egészet sűrű és egyenletes tésztává. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt formába, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig süssük. A krém elkészítéséhez verjük habbá a tejszínt a cukorral és a habfix-szel, majd forgassuk bele a mascarponéba. Az öntethez karamellizájuk a cukrot, és óvatosan öntsük föl a felforrósított tej és tejszín keverékével. Folyamatosan kevergessük, míg sima nem lesz, és csak a végén adjuk hozzá a vajat. Vágjuk az almákat szeletekre, és forgassuk meg a citromlében. A krémet halmozzuk a piskóta tetejére, rakjuk az almaszeletekkel, és locsoljuk meg az öntettel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése