1848.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
20 dkg liszt,
15 dkg cukor,
1 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál szódabikarbóna,
8 dkg vaj,
csipetnyi só ,
2 tojás,
1 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
a krémhez:
25 dkg mascarpone,
1,5 dl tejszín,
3 teáskanál porcukor,
1 habfix,
a karamellöntethez:
10 dkg cukor,
1/2 dl tejszín,
1dl tej,
2 dkg vaj,
30 dkg alma,
1/2 citrom.
ELKÉSZÍTÉS:
Óvatosan, egyenletesen
karamellizáljunk 5 dkg cukrot, majd a tűzről levéve öntsünk hozzá villával
történő kevergetés közben 1/2 deci forró vizet. Addig kevergessük, amíg a
karamell teljesen felolvad. Morzsoljuk el a vajat a sütőporral, a
szódabikarbónával, 10 dkg cukorral, és a sóval elkevert lisztben. Keverjük el a
tejben a vaníliáscukrot, és a tojásokat. A karamellt és a tejet felváltva adjuk
a lisztes keverékhez, és dolgozzuk az egészet sűrű és egyenletes tésztává.
Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt formába, és 175 fokra előmelegített
sütőben, kb. 20 percig süssük. A krém elkészítéséhez verjük habbá a tejszínt a
cukorral és a habfix-szel, majd forgassuk bele a mascarponéba. Az öntethez
karamellizájuk a cukrot, és óvatosan öntsük föl a felforrósított tej és tejszín
keverékével. Folyamatosan kevergessük, míg sima nem lesz, és csak a végén adjuk
hozzá a vajat. Vágjuk az almákat szeletekre, és forgassuk meg a citromlében. A
krémet halmozzuk a piskóta tetejére, rakjuk az almaszeletekkel, és locsoljuk
meg az öntettel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése