Ads 468x60px

Pages

Marbré

1853.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin,
17,5 dkg + 1 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliáscukor,
4 tojás,
30 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
3/4 dl tej,
12,5 dkg vajkaramella,
3 teáskanál instant kávépor,
1 evőkanál kakaópor,
1,5 dkg szeletelt mandula,
5 dkg étcsokoládé,
5 dkg tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a margarint a cukorral, a sóval, és a vaníliáscukorral. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, majd a sütőporral elkevert lisztet, és a tejet felváltva adagoljuk hozzá. A tésztát felezzük el, és tegyük külön edénybe. Az egyik feléhez keverjük hozzá az 1 evőkanál vízben feloldott instant kávét és a kakaóport. Az apróra vágott puha karamella cukorkákat keverjük a tészta másik feléhez. Öntsük a kakaós tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformákba. Simítsuk el egyenletesen. Ezután öntsük formába a karamellás tésztát is. Tegyük a 175 fokra előmelegített sütőbe és süssük körülbelül 45 percig (tűpróbáig). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Karamellizáljunk 1 evőkanál cukrot, majd adjuk hozzá a szeletelt mandulát. Az így keletkezett masszát kenjük el sütőpapíron és hagyjuk kihűlni. Melegítsük fel a tejszínt, majd a tűzről levéve szórjuk bele a kis darabokra tört étcsokoládét. Várjuk meg, amíg a csokoládé teljesen elolvad, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tejszínben megolvasztott csokoládét kenjük a sütemény tetejére, majd szórjuk rá a kis darabokra tört mandulás karamellát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése