Ads 468x60px

Pages

Karamellás körtés kalács

1847.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg rétesliszt,
15 dkg liszt,
10 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg túró,
1 csomag sütőpor,
2,5 dl 3,5 %-os tej,
10 dkg vaj,
25 dkg körte,
citromlé,
a karamellhez:
10 dkg cukor,
2 evőkanál tej,
1 evőkanál vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a megolvasztott vajat a lisztekkel, a cukorral, a tojással, a túróval, a sütőporral, és a tejjel. Készítsünk belőle lágy tésztát. Öntsük a masszát egy kivajazott, kilisztezett kalácsformába. Rakjuk ki a tészta tetejét a meghámozott, és felszeletelt körtékkel és csepegtessünk rá citromlevet. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig süssük. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot, és keverjük simára a vajjal és a tejjel. Öntsük le a karamellel a részben megsült kalácsot, és még tegyük vissza egy kis időre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése