Ads 468x60px

Pages

Bécsi narancstorta

1911.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
25 dkg cukor,
6 tojás,
1 citrom,
késhegynyi szódabikarbóna,
a krémhez:
4 tojássárgája,
1 egész tojás,
20 dkg cukor,
2 narancs,
20 dkg vaj,
a díszítéshez:
1 narancs.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki alaposan a tojások sárgáját a cukor felével meg a szódabikarbónával, a citromlevével ízesítsük, majd adjuk hozzá a lisztet és a maradék cukorral habbá vert tojásfehérjét is. Öntsük a masszát kizsírozott és lisztezett, közepes nagyságú tortaformába, és forró sütőbe tolva, úgy süssük akár a piskótát. Az elzárt sütő nyitott ajtajában hagyjuk öt percig állni, majd a szélét meglazítva, borítsuk a tésztát egy deszkára, és hagyjuk hűlni. Keverjük ki a krémhez a tojássárgákat meg az egész tojást a cukorral, a narancsok levével, megreszelt héjával ízesítsük, és gőz fölött habverővel kevergetve, főzzük sűrűre. A gőzről levéve hűtsük ki, és utána a vajjal keverjük habosra. A két lapba vágott, tésztát töltsük meg úgy, hogy a krémből a tetejére és az oldalára is bőven kerüljön. A meghámozott, félbe vágott, majd vékonyra szelt naranccsal díszíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése