Ads 468x60px

Pages

Hajóka

1903.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg liszt,
14 dkg vaj,
7 dkg porcukor,
3 dkg mandula,
1/2 citrom lereszelt héja,
1 tojássárgája,
1/2 vaníliarúd,
4 dl tejszínhab,
50 dkg gyümölcs.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk ki a lisztet a vajjal, adjuk hozzá a porcukrot, a héjastól darált mandulát, fél citrom lereszelt héját, fél tojássárgáját és gyúrjuk gyorsan tésztává. A „hajóka” formákat késfoknyi vastagon béleljük ki a tésztával, és süssük világossárgára. Miután egy kicsit kihűlt, borítsuk ki, és vaníliáscukros tejszínhabbal töltsük meg. A hab alá ízlés szerint választott nyers gyümölcsöt tehetünk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése