1909.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
25 dkg gesztenyemassza,
50 dkg tisztított, reszelt alma,
2 dl tej,
1 tojás,
5 dkg vaj,
2 evőkanál rum,
az alma édességétől függően 10-15
dkg porcukor,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a gesztenyemasszát
a felvert tojással és annyi tejjel, hogy ne legyen túl lágy, de azért még
kenhető krémet kapjunk. Ezután keverjük bele a rumot, és dolgozzuk össze a
reszelt almával. Az előkészített réteslapot a szélén egy csíkban kenjük meg a
töltelékkel, és felcsavarva tegyük sütőlemezre a másik rétesrúddal együtt.
Tetejüket kenjük meg az olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben süssük
pirosra. Még melegen szeleteljük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése