Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés-almás rétes

1909.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag réteslap,
25 dkg gesztenyemassza,
50 dkg tisztított, reszelt alma,
2 dl tej,
1 tojás,
5 dkg vaj,
2 evőkanál rum,
az alma édességétől függően 10-15 dkg porcukor,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a gesztenyemasszát a felvert tojással és annyi tejjel, hogy ne legyen túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjunk. Ezután keverjük bele a rumot, és dolgozzuk össze a reszelt almával. Az előkészített réteslapot a szélén egy csíkban kenjük meg a töltelékkel, és felcsavarva tegyük sütőlemezre a másik rétesrúddal együtt. Tetejüket kenjük meg az olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben süssük pirosra. Még melegen szeleteljük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése