1913.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
12,5 dkg cukor,
7,5 dkg  liszt,
5 dkg burgonyaliszt,
2 evőkanál fahéj,
1 csomag vaní1iáscukor,
késhegynyi sütőpor,
csipetnyi só,
a krémhez:
4,5 dl tej,
3 evőkanál fehér rum,
1 csomag vaníliás torta-krémpor,
25 dkg margarin,
3 kávéskanál fahéj,
az öntethez:
10 dkg porcukor,
2 evőkanál fehér rum,
1 dkg margarin,
csokireszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a tésztához a tojássárgákat 3 evőkanál vízzel, a cukorral, a vaníliáscukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a fahéjat. Verjünk a tojásfehérjéből kemény habot, és adjuk a masszához. Keverjük össze a kétféle lisztet és a sütőport, szitáljuk rá, és habverővel óvatosan keverjük a tojásos masszához. Egy 24 cm átmérőjű, csillag alakú vagy kerek tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, töltsük bele a tésztát, és előmelegített sütőben süssük meg. Öntsük a töltelékhez a tejet és a rumot egy tálba, a torta-krémport adjuk hozzá, és habverővel addig verjük, míg krémmé alakul. Keverjük habosra a margarint, és a krémet apránként dolgozzuk bele. A tésztát vágjuk három lapra. Az alsó réteget kenjük meg a krém egyharmadával. A maradék krémbe keverjük bele a fahéjat, és a felét kenjük a második lapra.  Tegyük rá a harmadik lapot, majd a porcukorhól a rummal és az olvasztott margarinnal készítsünk öntetet, és ezzel vonjuk be a torta tetejét. Az oldalát kenjük be a maradék fahéjas krémmel. Csokoládéreszelékkel díszítsük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése