1906.
HOZZÁVALÓK:
3 dl gríz,
4 dl tej,
33 dkg cukor,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg darált dió,
rumaroma,
20 dkg margarin.

ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk be egy éjszakára a grízt 3 dl tejbe, majd másnap reggel adjuk hozzá a tojást, 18 dkg cukrot, a sütőport az egyik vaníliáscukrot, valamit a darált dió felét. Keverjük simára és sütőben tűpróbáig süssük. Miután kihűlt, vágjuk le a széleit és vágjuk ketté. Töltsük meg a következő töltelékkel: a levágott széleket locsoljuk meg 1 dl tejjel és a rumaromával, keverjük habosra a margarint a maradék cukorral, adjuk hozzá a megáztatott tésztaszéleket, a másik csomag vaníliáscukrot, és a darált dió másik felét. A tortát kívülről is vonjuk be ezzel a krémmel, a tetejét szórjuk meg apróra vágott dióval, és színes cukorkákkal vagy csokoládé darával díszíthetjük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése