1912.
HOZZÁVALÓK:
a piskótához.
10 dkg porcukor,
14 dkg glukonon,
24 dkg liszt (4 dkg lehet teljes kiőrlésű),
1 sütőpor,
6 tojás,
7 evőkanál víz,
a krémhez:
15 dkg Albert-keksz,
15 dkg babapiskóta,
3 dl narancslé,
10 dkg őrölt mogyoró,
6 tojássárgája,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
a díszítéshez:
6 tojásfehérje,
12 evőkanál cukor,
5 evőkanál karamell,
csokireszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a piskótát a 848. számú alaprecept szerint. Törjük össze a kekszet és a piskótát, áztassuk őket a narancslébe, majd egy villával nyomkodjuk szét. Keverjük habosra a mogyorót a tojássárgákkal, a porcukorral és a margarinnal, majd adjuk hozzá a kekszes pépet. A piskótát vágjuk két lapra, és töltsük meg a krémmel. A díszítéshez verjük kemény habbá a tojásfehérjét a cukorral, majd forró gőz felett keverjük bele a folyós karamellt. Ezzel a habbal kenjük meg a tortát. Csokireszelékkel díszíthetjük.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése