1943.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg héjában főtt, áttört burgonya,
3 tojás,
3 púpozott evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliáscukor,
25 dkg sárgabaracklekvár,
a tepsihez:
2 dkg margarin és 1 evőkanál finomliszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojások sárgáját a cukor felével és a sóval fehéredésig, majd lazán dolgozzuk össze az áttört, de már nem forró burgonyával. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot a maradék porcukorral és a vaníliáscukorral, majd óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, keverjük bele a tojásos burgonyába. Egy kisebb, szögletes tepsit jó vastagon kenjünk ki margarinnal, hintsük meg a liszttel és simítsuk bele a burgonyás masszát. A tetejét igazítsuk szép simára és az előmelegített, forró sütőben, de kis lángon addig süssük, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára a masszából már nem tapad semmi sem. A forró tésztát borítsuk deszkára és hagyjuk kihűlni. Vágjuk két lapba, a lapokat kenjük meg sárgabaracklekvárral, borítsuk egymásra, és vágjuk kis kockákra.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése