1943.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg héjában főtt, áttört burgonya,
3 tojás,
3 púpozott evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliáscukor,
25 dkg sárgabaracklekvár,
a tepsihez:
2 dkg margarin és 1 evőkanál
finomliszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a tojások sárgáját a
cukor felével és a sóval fehéredésig, majd lazán dolgozzuk össze az áttört, de
már nem forró burgonyával. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot a maradék
porcukorral és a vaníliáscukorral, majd óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, keverjük
bele a tojásos burgonyába. Egy kisebb, szögletes tepsit jó vastagon kenjünk ki margarinnal,
hintsük meg a liszttel és simítsuk bele a burgonyás masszát. A tetejét igazítsuk
szép simára és az előmelegített, forró sütőben, de kis lángon addig süssük,
amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára a masszából már nem tapad semmi sem.
A forró tésztát borítsuk deszkára és hagyjuk kihűlni. Vágjuk két lapba, a
lapokat kenjük meg sárgabaracklekvárral, borítsuk egymásra, és vágjuk kis
kockákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése