1939.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
25 dkg túró,
5 dkg zsemlemorzsa,
50 dkg zöldbab,
1-2 szál zellerzöld,
1 csokor kapor,
5 dkg reszelt sajt,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük puhára a tisztított, darabolt
babot sóval, zellerzöldjével ízesített vízben, majd szűrjük le. A tojások
sárgáját keverjük habosra 8 dkg margarinnal, sózzuk meg ízlés szerint, fűszerezzük
az összevagdalt kaporral. Keverjük össze az áttört túrót, a habbá vert
tojásfehérjéket, a lisztet meg a zsemlemorzsát. A maradék margarinnal kenjünk ki
egy közepes nagyságú tepsit. Öntsük a tésztamasszát a tepsibe, szórjuk meg a
zöldbabbal, és nem túl forró sütőben süssük pirosra. Melegen, kockákra vágva,
reszelt sajttal meghintve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése