Ads 468x60px

Pages

Zalai főtt-sült tekercs

1946.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
5 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg tehéntúró,
2 dl tejföl,
25 dkg cukor,
1 liter tej,
1/2 citrom héja,
5 dkg mazsola,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál porcukor,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk el a sütőporral és a sóval elkevert lisztet 3 tojással, és szükség szerint kevés vizet is hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. Rövid pihentetés után nyújtsuk ki 2 mm vastagságúra, locsoljuk meg olvasztott vajjal, és kenjük meg a következő töltelékkel: keverjük el az áttört túrót, tejfölt, cukrot, 2 tojást reszelt citromhéjjal és ízesítsük a megmosott mazsolával. Tekerjük fel a tésztát, és fektessük kivajazott tepsibe. Öntsük rá a vaníliáscukros tejet, és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 50 percig süssük. Ez alatt a tejet magába szívja a tészta, és megsül. Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése