Ads 468x60px

Pages

Margarinhájas

1945.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 evőkanál ecet,
1 evőkanál rum,
1 tojássárgája,
kevés cukor,
só,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzunk el 20 dkg margarint 7 dkg liszttel, és másnapig hűvös helyen hagyjuk állni. Reggel dolgozzuk össze a maradék lisztet a maradék margarinnal, kevés ecettel, a rummal, a tojássárgájával, kevés cukorral, pici sóval és annyi vízzel, hogy rétestészta keménységű legyen. Kb. 30 perig pihentessük hideg helyen, nyújtsuk ki, és tegyük a közepére az előző nap elkészített margarint. Hajtsuk össze és így pihentessük, majd nyújtsuk ki, és hajtsuk újból össze. Ezt ismételjük meg háromszor. Az utolsó kinyújtásnál vágjuk négyszögekre, kenjük meg lekvárral, és hajtsuk össze. A tetejét kenjük meg tojássárgájával. Kikent tepsiben, meleg sütőben süssük szép pirosra. Porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése