1941.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
1 dkg élesztő,
4 evőkanál porcukor,
1 dl tejföl,
a töltelékhez:
1 kg reszelt alma,
3 dkg vaj,
1/2 citrom,
2 dl cukrozott tej,
25 dkg dió,
25 dkg darált mák,
lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
margarinnal, a szódabikarbónával, az élesztővel, a porcukorral, és a tejföllel.
Pihentessük a hűtőszekrényben 1 órát. A töltelék elkészítéséhez keverjük össze
a reszelt almát a vajjal, és a citrom levével, majd pároljuk pépesre. 1 dl
forró, cukros tejhez keverjük hozzá a diót, majd ugyanígy a másik dl tejhez a darált
mákot. Nyújtsunk a tésztából 4 vékony lapot. Az elsőt kenjük meg lekvárral és
mákkal, a másodikat lekvárral és almával, a harmadikat pedig lekvárral és
dióval. A negyedik lappal fedjük be, szurkáljuk meg, és forró sütőben süssük
meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése