1937.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
2 tojás,
30 dkg túró,
1 evőkanál só,
tojásnyi zsír,
2-3 evőkanál tejföl,
2 ujjnyi füstölt szalonna.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a megszitált lisztből a tojással, kevés sóval, vízzel kemény, de nyújtható tésztát. Kicsit pihentessük, majd nyújtsuk ki vékonyra. Ha a tészta kicsit szikkadt, nagyon gyengén lisztezzük meg, és a csavarjuk föl nyújtófára. Középen vágjuk végig, a csíkokat rakjuk egymásra, és éles késsel vágjuk vékony metéltre. Nagyobb fazékban forraljunk sós vizet, majd a fölvágott tésztát szórjuk a forró vízbe, egyszer kavarjuk meg, ha a tészta feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedjük ki. Meleg vízzel öblítsük le, és csurgassuk le. Tegyük kevés hideg zsírral kikent lábasba, így nem ragad le a tészta. Keverjük el forró zsírral és a fele túróval. Tálalásig tartsuk meleg helyen. Tegyük meleg tálra, morzsoljuk a maradék túrót a tetejére, és a közben apró kockákra vágott és kisütött füstölt szalonnát hintsük rá a zsírjával együtt. Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Szükség esetén készíthetjük tojás nélkül is.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése