1937.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
2 tojás,
30 dkg túró,
1 evőkanál só,
tojásnyi zsír,
2-3 evőkanál tejföl,
2 ujjnyi füstölt szalonna.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a megszitált lisztből a
tojással, kevés sóval, vízzel kemény, de nyújtható tésztát. Kicsit pihentessük,
majd nyújtsuk ki vékonyra. Ha a tészta kicsit szikkadt, nagyon gyengén lisztezzük
meg, és a csavarjuk föl nyújtófára. Középen vágjuk végig, a csíkokat rakjuk egymásra,
és éles késsel vágjuk vékony metéltre. Nagyobb fazékban forraljunk sós vizet,
majd a fölvágott tésztát szórjuk a forró vízbe, egyszer kavarjuk meg, ha a
tészta feljön a víz tetejére, szűrőkanállal szedjük ki. Meleg vízzel öblítsük
le, és csurgassuk le. Tegyük kevés hideg zsírral kikent lábasba, így nem ragad
le a tészta. Keverjük el forró zsírral és a fele túróval. Tálalásig tartsuk meleg
helyen. Tegyük meleg tálra, morzsoljuk a maradék túrót a tetejére, és a közben
apró kockákra vágott és kisütött füstölt szalonnát hintsük rá a zsírjával
együtt. Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Szükség esetén készíthetjük tojás
nélkül is.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése